Nyhet! Piemonte Rosso Biologico 2017

Det har kommit många prisvärda viner på Systembolaget och ikväll har jag provat ett av dom. Ett prisvärt ekologiskt vin från producenten San Silvestro. Vinmakaren Paulo Sartirano har skapat ett vin full av karaktär & komplexitet och de handplockade druvorna i vinet är Barbera , Dolcetto & Cabernet Sauvignon. Vinet är fantastiskt välproducerat och full av mörka bär, örter och toner av vanilj som kommer från att vinet har lagrats på stora gamla ekfat, perfekt till vegetariska rätter som vegetarisk lasagne eller Pankopanerade shiitakebiffar men även ljusa kött eller krämiga ostar som tex Kaltbach Creamy, så god att den vunnit guldmedalj på World Cheese Awards i England 2010.

Piemonte Rosso Biologico 2017 finns på utvalda Systembolagsbutiker, hittar du det inte i din butik går det lätt att beställa. Artnr 70165 Pris 129kr

Om producenten:
“Tradition, innovation, passion, teknologi och kvalitet”
Producenten San Silvestro som kommer från hjärtat av Piemonte ägs av
familjen Sartirano och idag är det fjärde generationen som fortsätter
traditionen att göra vin från ett av Italiens mest spännande områden.
Förutom Barberaviner producerar äv en familjen Sartirano komplexa
Baroloviner som klarar lång lagring.

Just ikväll provade jag min Piemonte Rosso Biologico till The Popping Company`s gourmetpopcorn från Åre. Företaget producerar tre olika popcorn, WHITE MINI POPCORN – med en rund och smörig smak. RED POPCORN – vackra mörkröda kärnor med en lite nötig och crunchig smak. BLUE MINI POPCORN – blåaktiga kärnor som är smakrikt söta i smaken. Själv tyckte jag att de nötiga Red popcorn passade bäst till Piemonte Rosso, speciellt denna söndag med mys i soffan, ett gott glas vin och en stor skål nypoppade popcorn till en film.

Mys & må bra och glöm inte njuta av alla goda viner. /JM

Johanna-Magdalena Lundqvist

Bloggare på Vinsider.se

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.