Tre guldkorn i Palma!

Tre guldkorn i Palma! Ska du ut och resa i sommar är Palma ett hett tips som blivit en riktig IT-stad för alla, snygg, ren och numera trendig att åka till. Allt fler människor med kapital investerar i bostäder här och en takterrass mitt inne i Palma med utsikt över både vatten & stad är aldrig fel.

Många tidigare områden med lite sämre rykte har nu fått framflyttade positioner och bättre hotell. Restaurangutbudet är både bra och brett för varje smak och budget. Ständer och bad är fina och vädret ofta fantastiskt och palmerna evigt vajande. Att Palma är fint är utan tvekan en sanning då gräsmattorna är ovanligt gröna och blommor och grönska blommar mer än på andra platser. Med andra ord – Palma gör ingen besviken. En annan fördel är att du lätt reser hit med direktflyg och du kan enkelt hitta en resa för ett väldigt lågt pris. Vad gäller hotell bjuder Palma på det mesta i utbud, från flotta spahotell till centrala pärlor med enastående sviter till mellanklass med egen balkong med utsikt över hamn och vatten till budgetalternativ.

Vill man som jag starta dagen med en löptur eller pw sträcker sig strandpromenaden långt och det är mer än härligt att inta sin frukost på något café utmed vattnet med färsk frukt, omelett, nypressad jos och en kopp kaffe efteråt.

När du solat klart på stranden eller vid poolen på hotellet och sippat på någon trevlig rosé från strandbaren kan det vara läge att besöka en av alla bra restauranger som finns att tillgå. Att ta första bästa turistrestaurang är väldigt enkelt men inte så gott så ta dig tid för en strosande promenad för att besöka en av alla pärlor. Nedan följer tre heta restaurang och bartips!

La Perla.

Familjen Ingrosso har nyligen invigt sin andra Restaurang i Palma med ovanligt snygg, trendig och mysig inredning med stor eftertanke & känsla. Här märker man att det att man jobbar med passion och kärlek. Maten är så klart vällagad och väl presenterad. Notera dock att dom har en strikt åldersgräns på 13 år om man reser med barn. Öppettider och adress hittar du här: La Perla

The Boat House Palma

Detta lilla trevliga ställe tiller vid hamnen under palmerna och du kan sitta både ute och inne. Här är personalen både trevlig & snabb vilket uppskattas och min glada hovmästare för kvällen stannar flera gånger vid vårt bord för att samtala vilket fler hovmästare borde göra. Här beställer du både trevliga förrätter och goda varmrätter som både kött, fisk och riktigt bra & fräscha sallader. Drinkarna är försvinnande goda och du beställer enkelt både champagne och vin för än mycket rimlig peng. Vad gäller gäster så trängs både flera större sällskap som inhemska palmafamiljer till par och en och annan turist som jag själv. Väl värd ett besök. Hemsida och adress hittar du här: The Boat House Palma

La Rosa Vermuteria

Här hittar du en dold pärla på en bakgata mitt i Palma på Calle rosa 5. Diskret och lite hemlig där inte många turister hittar om du inte vet var den ligger. Här går de lokala Palma borna och de unga människorna som bara vill slinka in på lite vin från baren. Köp ett ostron eller lite gott från baren till ditt vin eller boka ett bord en halvtrappa ner. Mysigt och genuint för den som söker äkta spansk känsla långt från turistiga ställen.

Besök deras sida här: La Rosa Vermuteria

Trevlig resa!

/Johanna-Magdalena

Johanna-Magdalena Lundqvist

Bloggare på Vinsider.se

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.