Vintips till helgen! – Louis Roederer Brut Premier NV

Snart är det helg igen vänner! Eftersom jag sitter och skriver om champagne ikväll tipsar jag därför idag om en av de bästa champagnerna jag vet från ett sådant löjligt bra champagnehus att man nästan inte vet var man ska ta vägen. Dom har utsetts till “Sparkling Wine Producer of the Year” vid The Champagne & Sparkling Wine World Championships.” Louis Roederer. Dessa världsmästare på champagne med en sådan exceptionell portfölj. Roederer gör ingen besviken och mitt senaste besök hos producenten var en ren fröjd av lycka och bubblor.

Louis Roederer Brut Premier NV – artnr 7602 Pris 439kr

Denna champagne görs på Chardonnay , Pinot Meunier, Pinot Noir och lagras i genomsnitt tre år på jästfällning samt tre år efter degorgering. En fantastisk ren och elegant doft med inslag av citrus och bröd och som ger en härlig mousse i munnen och snyggt avslut. Du hittar denna pärla i fasta sortimentet på Systembolaget.

Om Producenten:

Det finns få viner som omges av ett så magiskt skimmer som just Cristal. Den ryske tsaren Alexander II var stormförtjust i vinet som flödade vid hans hov och begärde att det skulle levereras i buteljer av äkta kristall, därav namnet. Idag är flaskan av ofärgat glas men namnet lever kvar i den prisade efterföljaren Cristal Brut. Framgångarna på den ryska marknaden gav ett rejält uppsving åt Roederer som grundades i slutet av 1 700-talet men fick sitt nuvarande namn då Louis Roederer tog ledningen i företaget 1827. Roederer är idag ett av de få privatägda familjeföretagen i Champagne. Roederers höga kvalitet baseras på de förnämliga vingårdslägen som man förfogar över. De lev ererar merparten av de druvor som används vid framställningen, endast 20 procent köps från andra odlare. Vinerna från de olika odlingslotterna vinifieras separat i ståltankar och små ekfat, medan de reservviner som används för att åstadkomma den perfekta blenden i den årgånglösa storsäljaren Brut Premier NV lagras på större ekfat.

Trevlig helg! /JM

Johanna-Magdalena Lundqvist

Bloggare på Vinsider.se

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.